17 miljoner om 20 år? Ränta på ränta med Wealth Predictor

17 miljoner om 20 år? Ränta på ränta med Wealth Predictor

Som ni säkert har märkt är ränta på ränta beräkningar bland det roligaste jag vet. Att sätta upp mål för framtiden och drömma mig bort är något jag alltid gjort under de 10 åren jag investerat på börsen och något som hjälpt mig att behålla fokus och motivation

Detta inlägg är ett samarbete med appen Wealth Predictor. Texten och åsikterna är dock skrivna av mig. Jag är väldigt selektiv med vilka tjänster jag väljer att rekommendera, ni läsare kan alltid vara trygga med att jag själv testat och tror på de få tjänster som jag kommer skriva om.

Jag har testat ett antal ränta på ränta kalkylatorer men inte hittat någon där man även kan räkna in bostad, bostadslån och löneutveckling. Oftast matar man in sitt startkapital, procentuell utveckling samt månadssparande.

En beräkning med extra allt

Appen är enkel att förstå sig på men har en rad smarta funktioner och finns i två olika lägen. Enkel och avancerad, jag går direkt på den avancerade 🙂

Som ni vet tjänar jag aningen sämre än genomsnittet i landet och får ut ungefär 22000 kr efter skatt. Jag knappar även in en förväntad årlig löneökning och mina utgifter varje månad.

ränta på ränta

Värde på fastighet och bolån

I nästa steg kan vi knappa in värde på bostad samt bolån. Vi håller på att bygga hus och har fått en förhandsvärdering på huset på 3 500 000 kr och kommer ha ett bolån på 2 500 000 kr.

Jag har halverat båda dessa för att få fram “min del” om ni vill kan ni istället räkna på er familjs totala tillgångar både när det gäller löner och bostad.

Jag räknar även med en årlig ökning av bostadens värde på 3 % per år.

ränta på ränta

Värdepapperstillgångar

Vi får ju inte glömma bort att även räkna med aktier och fonder!

Efter den urstarka starten på börsåret är nu aktieportföljen värd runt 2,7 miljoner. Jag räknar med en årlig ökning på 7 % vilket är 1,5 procentenhet lägre än genomsnittet för index de senaste 20 åren och hela 7 procentenheter sämre än min genomsnittliga avkastning de senaste 10 åren.

Jag är dock hellre en aning konservativ i beräkningarna.

ränta på ränta

Värde 2020

ränta på ränta

Värde 2025

Nu händer det grejer, fram med popcornen!

Genom att dra i reglaget i botten kan man hoppa fram och se alla värden förändras år efter år. Vi hoppar fram till år 2025. Lönen har ökat, värdet på huset har ökat, bolånet har minskat och aktierna är värda mer. Det ser riktigt lovande ut.

ränta på ränta

År 2030

ränta på ränta

Vi tar ett större skutt och hoppar fram till år 2040

ränta på ränta

Enligt prognosen kommer nettovärdet uppgå till cirka 17 miljoner kronor. I appen kan man även ställa in så att överskottet varje månad går in i exempelvis aktier, då blir effekten ännu större. Det är nästan bara fantasin som sätter begränsningarna här.

Trots många olika funktioner tycker jag appen var väldigt användarvänlig. Den passar både nybörjaren och den som vill göra mer avancerade beräkningar.

Jag kommer vara väldigt selektiv med vilka tjänster och produkter jag samarbetar med här på bloggen. Jag har fått ett antal förfrågningar men inget som jag har kunnat stå för. Denna app kan jag dock varmt rekommendera er att testa.

Appen kostar 25 kronor och finns på App Store och Google Play, länkar nedan:

App Store

Google Play

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PengabingenAktiepiratenWealth PredictorUtdelningsrörmokaren Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Utdelningsrörmokaren
Guest
Utdelningsrörmokaren

galet, jag satt i förra veckan och försökte hitta en räknare som tog med fastighet och ökning av värde på fastighet. Försökte göra det själv i excel men lyckades inte. Denna räknaren verkar väldigt bra.
Kan man spara sina sökningar och gå tillbaka och kolla på dom senare?

Wealth Predictor
Guest

Absolut, du kan tom spara flera “profiler” för att testa olika framtidsscenarier. Mvh,

Aktiepiraten
Guest
Aktiepiraten

Hej!

Fint inlägg, jag tycker den verkar väldigt bra. Det hade varit bra med en gratisversion så man kunde testat. Men den ser bra ut så jag testar nog ändå

/ Piraten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial