Börsens bästa aktie?

Börsens bästa aktie?

Vilken är börsens bästa aktie?

Vilken som är börsens bästa aktie är svårt att svara på. En del tycker att en viss aktie är det bästa som finns och andra skulle inte ta i den med tång. Kollar man i backspegeln är det enkelt men hur kommer det se ut framöver?

Långsiktighet

Alla investeringar jag gör är på minst 10 års sikt. Eftersom det inte finns någon 10-års period på stockholmsbörsen med negativ avkastning sedan 1945 och framåt känner jag mig trygg med att det kommer gå bra på lång sikt. På kortare sikt är det däremot svårt att veta åt vilket håll börsen är på väg. Börsen är upp 61 % av alla månader sedan 1945, men kollar man istället 10-års perioder är alltså siffran 100 %

avkastning aktier

Om man bara får välja en enda aktie och inte sälja?

För ungefär en månad sen hittade jag till Twitter och blev väldigt positivt överraskad av alla kunniga skribenter som gärna delar med sig av sin kunskap. Ofta blir det väldigt trevliga diskussioner och man får information fint paketerad på 280 tecken. Så jag ställde frågan till #finanstwitter;

Med över 100 svar och 50 olika bolag nämnda blev topp 3 följande:

  1. Investor med 34 röster
  2. Latour med 9 röster
  3. Alphabet med 5 röster

Samtliga Aktier:

Basta aktierna

Kul att så många var med i omröstningen och att det blev så många olika aktier som nämndes. Förutom Investor och Latour nämdes en del andra investmentbolag.

Att just investmentbolag är populära investeringar på lång sikt känns rimligt då man får bra riskspridning, långsiktiga huvudägare och en fin historik som förhoppningsvis kan fortsätta även framöver!

Gott nytt år!

Vad tycker ni kännetecknar en bra långsiktig investering?

Hade ni valt någon av topp 3?

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
investeraren_twTvå MånadslönerSnålänningenPengabingenSuperleeds United Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Superleeds United
Guest
Superleeds United

Inte en clue, men bästa bloggen är denna:), Nibe eller latour ligger nog bra till iaf

Snålänningen
Guest

Investmentbolag blir det såklart med så få innehav men om man ska krydda med ett par innehav utöver investmentbolag så tror jag på BTS, Lifco och Indutrade långsiktigt!

Två Månadslöner
Guest

Bästa bolaget senaste 10 åren har varit Fortnox 🙂 Jag hoppade på tåget sent så det blev “bara” +148% på 14 månader. Vill man vara trygg är nog Investor att föredra. Om 10 år är nog något nytt som dyker upp som slår alla. 🙂 Man ska följa trenden!

investeraren_tw
Guest

Jag får väl hålla med den som nämnde Investment AB Spiltan. De har presterat makalöst bra under det decennium som gått. Blir det hälften så bra under nästa 10 år så vore även det mycket bra.
Mvh investera-pengar.blogspot.se

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial