Castellum Utdelningshistorik – höjt utdelningen i över 20 år

Castellum Utdelningshistorik – höjt utdelningen i över 20 år

Castellum har en fantastisk utdelningshistorik och är ett av få bolag på den Svenska börsen som höjt utdelningen i mer än 20 år. Man är ett av få bolag på Stockholmsbörsen som haft och höjt utdelningen varje år sen börsintroduktionen.

Som utdelningsinvesterare är det en stor trygghet med en sån historik i ryggen. Om konjunkturen vänder ner, börserna rasar och tidningarna skriker sälj kommer Castellum troligtvis fortsätta höja utdelningen, som man alltid har gjort.

Castellum – en kort presentation

Castellum investerar och utvecklar främst kommersiella lokaler. Man äger idag 631 olika fastigheter fördelade på 4,2 miljoner kvadratmeter kontors och logistikyta.

Man har huvuddelen av sin verksamhet i Sverige, främst i storstadsregioner med tillväxt. Man har på senare år även börjat etablera sig på allvar i Köpenhamn och Helsingfors.

Man är extremt långsiktiga och fokuserar på kassaflöde och en hållbar tillväxt. För någon vecka sen sa VDn för en av världens största kapitalförvaltare Blackrock att det endast är de företag som satsar på hållbarhet som kommer överleva i framtiden. Här ligger Castellum i framkant, det känns tryggt!

Castellum Utdelningshistorik
Göteborg

Castellum Utdelningshistorik
Köpenhamn

Castellum snabbfakta

Informationen nedan kommer från mitt Instagramkonto som nu har över 500 följare, superskoj! FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Det säger nästan sig själv att ett bolag som lyckats höja utdelningen i mer än 20 år i rad även har genererat en fin totalavkastning över tid. Tack vare ständigt ökande kassaflöden har man mer pengar för expansion och utdelningshöjningar.

Castellum Utdelningshistorik

Castellum har höjt utdelningen 21 år i rad!

Första utdelningen gjorde man 1998, strax innan It-bubblan. Man har även fortsatt höja utdelningen år ut och år in, även under finanskrisen 2008 när många bolag tvingades sänka.

Castellum utdelningshistorik
Castellums utdelningshöjningar imponerar

Den enda aktie som kan tävla med Castellum om platsen som Sveriges bästa utdelare är Hufvudstaden som även de har en imponerande svit.

Att det är just fastighetsbolag som lyckats höja utdelningen så länge är inte förvånande då de ofta har jämna hyresintäkter som tickar in från kunderna. Om det blir tuffa tider så kan man dra ner på mycket, hyran är dock inte något man låter bli att betala i första taget.

Nytt innehav i utdelningsportföljen

Till utdelningsportföljen har jag idag köpt 40 aktier i Castellum till kursen 227,60 kr styck. Det innebär att jag med nuvarande utdelning kommer få 244 kr under året från Castellum, trevligt!

Dock bör vi se en utdelningshöjning presenteras de kommande veckorna, med över 20 års höjningar i ryggen hade det ju varit konstigt om de inte höjt.

Tidigare har jag till utdelningsportföljen köpt;

Med dagens inköp i Castellum får jag nu totalt 2885 kr i utdelning under 2020.  Utdelningsportföljen ska i framtiden täcka samtliga av familjens fasta kostnader.

Äger ni Castellum?

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Superleeds UnitedThe Dividend StoryTvå MånadslönerPengabingenAktiepiraten Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Aktiepiraten
Guest
Aktiepiraten

Castellum är även en av mina favoriter. Säljer inte men köper inte heller nu när den gått upp mycket.

Kul att följa din Instagram, jättefina bilder!

Två Månadslöner
Guest

Klart att man ska ha Castellum i portföljen 🙂 Synd att vi inte har en börskrasch dock, hade köpt mer…

The Dividend Story
Guest
The Dividend Story

Fint bolag och riktigt fin historik! Finns tyvärr dock inte i min portfölj 🙂

Superleeds United
Guest
Superleeds United

Äger Castellum, bra fastighetsbolag, har dock fastighetsbolag som levererar ännu bättre

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial