Dividend Kings – aktier som höjt utdelningen i mer än 50 år

Dividend Kings – aktier som höjt utdelningen i mer än 50 år

Dividend Kings, det är så de kallas, aktierna med över 50 år i rad av stigande utdelningar. Att höja utdelningen i mer än 50 år är helt galet. Oavsett kriser och börskrascher så har dessa bolag fortsatt att höja utdelningarna, år ut och år in.

Som ni säkert märkt gillar jag aktier med lång och fin historik och starka varumärken. I listan nedan finns en hel del aktier som man känner igen men även en del doldisar som man kan kika närmre på.

Nedan finner du den kompletta listan med namn, ticker och antal år av höjningar

När jag läser på om amerikanska aktier brukar jag vända mig till en sajt som heter Seeking Alpha för nyheter, analyser och information.

Förutom dessa dividend kings som höjt utdelningen i över 50 år finns även dividend aristocrats som höjt utdelningen i mer än 25 år.

Den enda av dessa dividend kings som jag äger i nuläget är Johnson & Johnson. Jag tycker dock att 3M börjar se lite intressant ut och ska läsa på mer kring den.

Missa inte senaste Instagram-inlägget om den svenska utdelningseliten

Äger du någon av dessa Dividend Kings?

7
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Superleeds UnitedAnonPengabingenGunnarDennis Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Dennis
Guest
Dennis

Hej!

Jag äger Coca cola och Black and Decker då jag är i branschen.

Snygg sammanställning!

Gunnar
Guest
Gunnar

Coca Cola. Johnson Johnson , Altria samt flera .

Anon
Guest
Anon

Kul att du tar med ABB som ju faktiskt höjt i en himla massa år, dock i CHF så ser kanske inte ut så för oss som äger den svenska aktien. Sen så vitt jag kan se är det faktiskt sen 2008 (den stog still 2007-2008) som den höjts, så mer än 10 år 🙂

Källa: https://new.abb.com/investorrelations/investor-and-shareholder-resources/dividend

Superleeds United
Guest
Superleeds United

Har in a utländska innehav längre, Dock har 3 av de 5 bästa svenska i svenska utdelningseliten, nämligen hufvudstaden, castellum och wihlborgs, men det är mest pga att jag är mycket på fastigheter, min portfölj går sjukt bra nu, sista januari la jag in alla aktier till försäljning, villkorarat att de går omotiverat upp minst 11% i februari, hittills har Creades och wihhlborg sålts, dock har jag köpt tbx dem på lägre nivå:) då jag vill ha alla aktier livslångt, Delarka låg lite under 120kr sista januari så den la jag på försäljning 132kr, idag såg jag till till min… Read more »

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial