EPR Properties – En månadsutdelare inom nöjesfastigheter

EPR Properties – En månadsutdelare inom nöjesfastigheter

EPR Properties är en månadsutdelare med fokus på biografer, nöjesparker, gym och skolor. Man är en så kallas REIT ( Real Estate Investment Fund ) vilket innebär att man äger fastigheter och distribuerar vidare intäkterna till aktieägarna i form av utdelningar.

En REIT behöver betala minst 90% av sin vinst i utdelning och gör det för att slippa betala bolagsskatt. Extra trevligt är att EPR Properties ger utdelning varje månad.

Man är specialister på så kallade nöjesfastigheter. Ungefär 50 % av fördelningen kommer från underhållning som biografer och teatrar.

30 % kommer från upplevelser som exempelvis nöjesparker.

Resterande 20 % kommer från skolor och förskolor, ett område som de dock har sålt av en del fastigheter inom de senaste åren.

Utdelning

EPR Properties

EPR delar ut pengar varje månad och har höjt utdelningen 9 år i rad. Som ni ser i bilden ovan har det varit ganska hyfsade höjningar men på slutet har ökningarna varit ganska små.

Den senaste utdelningshöjningen var bara på 2 %

Under Corona-dippen har aktiekursen tagit rejält med stryk. Jag kan tänka mig att exponeringen mot biografer och nöjesparker inte är den bästa just nu.

Man kommer ta en smäll på kort sikt men jag tror att man kommer repa sig och tuffa på som vanligt om vi kikar lite längre fram.

Direktavkastningen just nu ligger på hela 7,65 %

EPR Properties
Utvecklingen senaste året, ouch

En annan anledning till att aktiekursen gått svagt är att man har gjort en ganska svag guidning inför 2020 med bara 4 % tillväxt.

Man har dock sålt av en del av skolverksamheten och har en del kapital. Detta kan man investera i nya nöjesfastigheter som bör kunna förbättra kassaflödet framöver.

Nytt inköp i utdelningsportföljen

Från början gjordes en insättning på 200 000 kr och varje månad månadssparar jag och sambon totalt 10 000 kr per månad.

Jag har köpt 15 aktier i EPR Properties för totalt 908 dollar. Dessa aktier kommer under året generera 68,85 dollar vilket i svenska kronor blir 656 kr.

Den totala utdelningen just nu i utdelningsportföljen uppgår till 5434 kr. Troligtvis kommer fler inköp göras i utdelningsportföljen inom kort. Idag verkar dock USA studsa upp rejält, synd, jag vill gärna ha lägre kurser när jag bygger på utdelningsportföljen.

Utdelningsportföljen finner ni i länk här

Ni har väl inte missat inlägget på Instagram med över 60 månadsutdelare nedan?

Äger ni någon REIT eller Månadsutdelare?

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PengabingenSuperleeds UnitedUtdelningsrörmokaren Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Utdelningsrörmokaren
Guest
Utdelningsrörmokaren

Hej Ankan!

Jag äger inte EPR men däremot Realty Income. Ditt inlägg om månadsutdelare på Instagram är sjuuukt bra. Vilken massiv sammanställning

Superleeds United
Guest
Superleeds United

Direktavkastningen är lockande, men verkar inte vara någon kursökare, värdeökningen på 5 år är kring nollan men så är nog inte DA inräknat, tveksam om den kan konkurrera med svenska fastighetsbolag när det gäller totalavkastningen. Dock ett plus med månadsutdelning, bra hemsida och tycker överlag du har en riktigt bra portfölj… Lycka till

Superleeds United
Guest
Superleeds United

Ett tips på en månadsutdelare som jag självt ägt tidigare är gladstone investment, om den är bättre eller sämre än epr property och realty incom är svårt att säga, dock ett alternativ

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial