Hur du får en miljon mer i pension

Hur du får en miljon mer i pension

I detta inlägg går jag gå igenom hur du kan göra för att ha miljon mer i pension till din 65 års dag. Visst hade det varit trevligt att ha lite extra pengar för att sätta guldkant på tillvaron. Att kunna resa, äta lite finare mat och inte behöva leva på marginalen.

De senaste åren har man läst en hel del om att pensionssystemet kommer bli sämre och pensionsåldern kommer öka.

Jag är idag runt 30 år gammal och det är ännu länge till den traditionella pensionsåldern, många i min generation kommer se stora förändringar innan vi är där.

Skräckrubriker

Med jämna mellanrum lägger tidningarna ut artiklar med rubriker som:

 • Har du råd att bli gammal?
 • Enkla trick för så du slipper bli fattigpensionär!
 • Varning för låga pensioner!
 • Pensionen hotas!
 • Höjd pensionsålder

I Expressen kan man se denna rubrik:

mer i pension
Visst blir man sugen på att läsa om det magiska tricket?

Vad är det då för något magiskt trick, jag blir såå nyfiken!!

Okej, vi klickar oss vidare:

mer i pension
Äntligen framme, eller vänta nu, inte riktigt än!

Vi möts av reklam för Wahlgrens värld, spelbolag och snacks. Jag blir sugen på att gambla och köpa godis, men vänta nu, det var ju pensionen vi skulle läsa om.

Äntligen dags för lite visdomsord, eftersom det är en expert som uttalar bevingade ord så du får det i citatform:

Skjuter du fram startdatum i tre år kan du öka den allmänna pensionen med flera tusenlappar i månaden, enligt nya beräkningar från SPF Seniorerna.
– Det som lönar sig därmed är att skjuta upp uttaget och således fördela pensionen på färre år som pensionär, säger Eva Eriksson, förbundsordförande.

Det magiska tricket är alltså att man väljer att jobba längre. Vad är det för jäkla råd? Varför inte jobba 80 timmar i veckan istället under hela karriären eller skita i att vara föräldraledig eller nåt annat superbra råd? Om man skippar semestern varje år då? Det borde ge några tusenlappar extra i pension!

Jag tror det är dags att vi istället för att göda tidningarna med annonsklick eller köpa lösnummer av Aftonbladet för 13 kr eller 16 kr faktiskt tar tag i vår framtid på riktigt. Edit: kollade precis upp priset på ett lösnummer av Aftonbladet, 25 kr!! ( ja, på riktigt )

mer i pension

Hur du får en miljon extra på 65-års dagen ( ja, på riktigt )

De senaste 20 åren har Stockholmsbörsen haft en genomsnittlig avkastning på 8,46 %, vi är konservativa och räknar på 8 %

Låt oss säga att du vill ha en miljon extra när du är 65 år, du startar med noll kronor på kontot

#MatteärMatte

 • Är du 25 år behöver du spara 310 kr per månad
 • Är du 30 år behöver du spara 465 kr per månad
 • Är du 35 år behöver du spara 700 kr per månad
 • Är du 40 år behöver du spara 1100 kr per månad
 • Är du 45 år behöver du spara 1850 kr per månad
 • Är du 50 år behöver du spara 2950 kr per månad
 • Är du 55 år behöver du spara 5500 kr per månad

Länk till Avanzas sparkalkylator hittar du här

Utelunch eller en miljon mer i pension?

Är du 40 år och tänker att det blir tufft att spara över tusen kronor per månad. Ta med matlåda till jobbet istället för utelunch. Om du sparar mellanskillnaden på 50 kr under 22 arbetsdagar en månad så har du 1100 kr.

Brukar du köpa Aftonbladet i lösnummer? 25 kronor per dag, ja du fattar!

Allt handlar om prioriteringar, jag tjänar under genomsnittet och har idag över 2,5 miljoner kronor investerat på börsen. Matlåda, cykling året om och så vidare har givit mig mer i plånboken och en bättre hälsa. Alla är inte som jag, du kanske hatar din cykel och älskar din utelunch.

Alla kan inte göra samma prioriteringar men alla kan göra något.

Har du inget konto på Avanza kan du skapa ett via denna (sponsrade) länk

Har du några små knep som ger stora resultat?

Kommer du vara beroende av en traditionell pension eller har du en annan plan?

14
Leave a Reply

avatar
7 Comment threads
7 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
IndexgeneralenSuperLeeds Unitedinvesteraren_twGlobalpickerStojko Invest Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Aktiepiraten
Guest
Aktiepiraten

Jag är så trött på tidningarnas sjuka rubriker. Särskilt när det handlar om pension. Bra exempel du hade på hur man kan få mycket pengar till pension om man börjar tidigt!!

Zaphod
Guest
Zaphod

Bra hälsa och leva länge, då får man ut flest kronor totalt från pensionen eftersom den betalas ut hela livet. Gnället att kvinnor får lägre pension är av samma orsak, de lever längre och pengarna ska delas upp på fler år.

Stojko Invest
Guest

Bra skrivet Pengabingen. Jag läste också Expressens artikel och precis som du konstaterade att det var knappast något råd att hänga i julgranen utan mer som propaganda för att man ska jobba längre.

Globalpicker
Guest

Om du skiter i att köpa Expressen eller Aftonbladet varje dag för 25kr i 50 år och istället investerar pengarna och får 6,5% årlig avkastning så har du 1 miljon (inflationsjusterat) mer vid pension.

investeraren_tw
Guest

Jag tror nog inte det spelar någon roll alls vad för “råd” som ges i de där tidningarna. För det torde enbart vara svagbegåvade som läser den där skiten som Aftonbadet &co idag. Men visst har du rät i din syn. Alla som vill sluta jobba tidigare i Sverige kan göra det, statsmakten vill dock för allt i världen inte att deras skattekossor gör det. Bättre att de jobbar längre och sedan dör knall och fall, det blir billigast så för staten.
Mvh investera-pengar.blogspot.se

SuperLeeds United
Guest
SuperLeeds United

mina tips är säg nej till anhörighetsförsäkring, det kommer höja pensionen med några tusenlappar då man får ta del av arvsvinster, optimera valen, jag har länsförsäkringar fastighet, dnb teknologi och robur technology, de går bättre an ap7(såffan) som ändå är ett riktigt bra val, varje procent extra avkastning ger stor skillnad på så långvarigt sparande

Indexgeneralen
Guest
Indexgeneralen

Viktigt ämne! Har en del i min umgängeskrets som bränner stora belopp på spel och dobbel. Enstaka fall har dom förlorat hela kontantinsatser, det är fruktansvärt att se men jag kan tyvärr inte tycka synd om dessa människor för man har satt sig i klistret själv för att man försöker nå de snabba pengarna. Som inte finns! Det jag bävar för är barnen :(( Jag brukar trycka på att det finns så många enkla och relativt billiga lösningar så som Avanza auto, Lysa eller Nordnets portföljer. Det handlar heller inte om att man ska söka så låga avgifter som möjligt,… Read more »

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial