Instalco – Tillväxtmaskin och serieförvärvare

Instalco – Tillväxtmaskin och serieförvärvare

I min utdelningsportfölj köper jag både aktier med lite högre utdelning idag men främst aktier som har en aning lägre utdelning men möjlighet att öka den rejält under många år framöver.

Att investera i aktier med en lite lägre utdelningsandel har gjort att jag klarat mig ganska bra igenom denna period där många aktier har slopat sin utdelning helt.

Av de aktier jag har är det Resurs som hittills valt att slopa utdelningen och Investor som överväger att göra det. Det pågår även en politisk diskussion nu där man vill att alla bolag ställer in utdelningarna och att man även ska gå in och förstatliga vissa aktier.

Jag vill hålla mig ifrån att skriva om politik och hoppas helt enkelt att de aktier som har god möjlighet att dela ut pengar får fortsätta göra det.

Instalco

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom vs, el, ventilation, kyla och industri. De utför installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland.

Instalco består av en sammanhållen grupp av företag med stark lokal förankring, specialiserad kunskap och med lång erfarenhet i branschen. 

Finansiella mål

Tillväxt
Genomsnittlig försäljningstillväxt ska uppgå till minst 10 procent per år över en konjunkturcykel. Tillväxten ska ske såväl organiskt som genom förvärv.

Marginal
Instalco har som målsättning att uppnå en justerad EBITA-marginal på 8,0 procent.

Kapitalstruktur:
Instalcos nettoskuld i relation till justerad EBITDA ska inte överstiga en kvot på 2,5.

Kassakonvertering
Instalco har som mål att uppnå en kassakonverteringsgrad på 100 procent, mätt över en rullande tolvmånadersperiod över en konjunkturcykel.

Utdelningspolicy
Instalco har som målsättning att dela ut 30 procent av resultatet efter skatt.

Information från Instalcos hemsida

Nyckeltal

Information från Börsdata.se

Direktavkastningen är på 2,4 % vilket jag tycker är en helt okej nivå. 2019 delade man ut 1,5 kr per aktie, 2020 kommer man dela ut hela 2,3 kr per aktie. Riktigt fina höjningar!

Eftersom man har ökat vinsten rejält varje år och har en låg utdelningsandel kommer man ha möjlighet att dela ut stigande utdelningar under många år framöver.

Finfina ökningar på omsättning och rörelseresultat

Jag försöker undvika aktier som delar ut mer än 80 % av sin vinst som expempelvis vissa storbanker, förr eller senare kommer en tid där vinsten minskar och man blir tvungen att sänka utdelningen.

HM hade inte sänkt utdelningen på över 40 år, men de senaste åren har de delat ut mer än vad de haft i kassaflöde och vinst. Det är inte hållbart, till slut kommer en sänkning och i år blev det historiska året då HM fick bita i det sura äpplet.

Nytt innehav i utdelningsportföljen

Förra veckan köpte jag 70 aktier i Instalco för 91 kr stycket. Det ger mig 161 kr i extra utdelning i år. Den beräknade utdelningen för 2020 är nu uppe i 8798 kr.

Oavsett om Investor och andra bolag väljer att hålla inne utdelningen i år så kommer de inköp jag gör nu att bli riktigt fina på lång sikt och leverera fina utdelningar som förhoppningsvis kommer täcka våra fasta kostnader.

Tycker ni Instalco ser intressant ut?

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
DennisDanielEttliviettannatlandPengabingenSuperleeds United Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Superleeds United
Guest
Superleeds United

Nibe skjuter på sin utdelning, och senarelägger sin stämma, kommer dock behålla Nibe. Tveksam däremot till resurs, kanhända jag lägger det kapitalet på Astra, tele2, Axfood och Swedish match

Ettliviettannatland
Guest

Pengabingen – Hittade till dig via Twitter spännande sida och lycka till mot ditt mål! Är du intresserad av några Tyskabolag? Om det är något som intresserar dig skulle jag kunna skriva ett inlägg. Lever och bor i Tyskland och skulle kanske kunna bidra med något. Med vänliga hälsningar Ettliviettannatland.com

Daniel
Guest
Daniel

Har också kikat på Instalco ett tag nu, men tycker den fortfarande ser relativt dyr ut. De har också en del mot just nybyggnation. Har du kollat på Bravida? Nästan exakt likadant fast mycket större bolag och ca 50procent mot just service.

Dennis
Guest

Snyggt Pengabingen. Jag tog med en position i Instalco då jag finner deras verksamhet attraktiv i skrivande stund.

Trevlig dag.

Mvh Dennis

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial