Investors utdelningshistorik

Investors utdelningshistorik

Investor har levererat fantastiskt avkastning under lång tid. De största innehaven är Atlas Copco, Mölnlycke och ABB. Jag ställde nyligen frågan på Twitter vilket bolag man hade valt om man bara får köpa en enda aktie och måste hålla den i 10 år, Investor var överlägset mest populär. Läs sammanställningen av resultatet här: https://pengabingen.se/borsens-basta-aktie/

En anledning till Investors popularitet tror jag är den riskspridning man får, fin historik samt starka huvudägare.

Investor totalavkastning
Investors avkastning jämfört med Index

Familjen Wallenberg är huvudägare och måna om att få en fin avkastning för att förvalta kapitalet som byggts upp i generationer.

Investors utdelningshistorik

Investor har levererat en stadigt ökande utdelning till sina aktieägare under många år. På Investors hemsida kan man läsa:

Utdelningspolicyn innebär att en hög andel av mottagna utdelningar från noterade kärninvesteringar vidareutdelas samt att en distribution sker till aktieägarna från övriga nettotillgångar som motsvarar en direktavkastning i linje med aktiemarknadens. Målet är att generera en stadigt stigande utdelning.

Investor utdelningshistorik

Investor har de senaste åren höjt utdelningen med en krona per år. Troligtvis kommer det ske en ökning av utdelningen från 13 till 14 kronor under våren vilken motsvarar en utdelningstillväxt med 7,7 %

Historisk avkastning

Kollar man historiskt har Investor haft:

  • Genomsnittlig utdelningstillväxt på mer än 10 % per år senaste 30 åren
  • Genomsnittlig årlig avkastning på 15 % senaste 30 åren
  • Totalavkastning på mer än 400 % de senaste 10 åren

I en period när börsen tjurrusat och många Investmentbolag handlas till ovanligt låg rabatt eller ovanligt hög premievärdering handlas Investor lite billigare än genomsnittet både på kort och längre sikt

Investor substansrabatt
Läs mer om Investors värdering på Ibindex

En stadigt stigande utdelning är precis vad jag är ute efter i min nya utdelningsportfölj, därför plockar jag idag in Investor som mitt första innehav. Köp görs för 10 000 kr vilket motsvarar 5 % av portföljvärdet. Dessa 20 aktier ger mig 260 kr i årliga utdelningar. Kommande veckor kommer jag fylla på med fler och fler innehav.

Äger du Investor?

15
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
investeraren_twSuperLeeds UnitedThe Dividend StoryPengabingenAndreas Andersson Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Utdelningsrörmokaren
Guest
Utdelningsrörmokaren

Jag har ägt Investor i många år och den har tuffat på riktigt bra. Den bör vara en del i alla portföljer imom blir kul att följa din nya utdelningsportfölj, vilket blir nästa innehav?

Andreas Andersson
Guest
Andreas Andersson

Jag har lite svårt att förstå din beräkning baserad på relativ historisk värdering. Vad är det man räknar på och hur får man fram det?

The Dividend Story
Guest
The Dividend Story

Jag har på senare tid plockat in lite Investor i portföljen, fint bolag 🙂

SuperLeeds United
Guest
SuperLeeds United

har Investor och Svolder i min aktiedepå,bra bolag, inte omöjligt att om någon månad när jag reviderar min portfölj gör lite som du och har många investmentbolag, då åker pref och annat ut som är bra i uppbyggnadsfasen som har bra utdelningen men står still i värdeutveckling

investeraren_tw
Guest

Jag är inte helt säker på att jag förstår ditt slutliga argument för att köpa Investor. Om det är något som grafen ovan visar så är det väl att utdelningen inte är så stabil beroende på det stora beroendet av Sverige och tämligen konjunkturkänsliga innehav, eller?
Mvh investera-pengar.blogspot.com

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial