Latours utdelningshistorik

Latours utdelningshistorik

Latours utdelningshistorik är riktigt trevlig. Då det är mitt näst största innehav efter Investor är det alltid trevligt med en utdelningshöjning och idag har de presenterat utdelningen som kommer oss tillhanda under våren. Latour meddelar att de höjer utdelningen med 10 % och att utdelningen hamnar på mellan 2,75 kronor per aktie.

Min stora portfölj “Frihetsfonden” som ni kan följa på Shareville

Latour – en kort presentation

Latour är ett investmentbolag som grundades 1985 och är noterat på Stockholmsbörsens LargeCap-lista. Latour har 2 olika delar, den noterade och den onoterade. Latours fyra största innehav är Assa Abloy ( överlägset störst ) samt Sweco, Swegon och Tomra.

Latour är väldigt skickliga på att hitta bolag som är marknadsledande inom sin nisch på en lokal marknad för att sedan hjälpa dem att expandera internationellt med samma koncept.

Latours utdelningshistorik
Latours totalavkastning jämfört med index

Latour har haft en helt sinnessjuk avkastning sedan noteringen 1985, om du investerade 100 000 kr då hade det idag varit värt en bra bit över 100 miljoner kronor.

Sedan noteringen 1985 har Latour en genomsnittlig årlig avkastning på 24% det ger en totalavkastning på cirka 150 000 %. Utdelningshistoriken är magisk!

Latours utdelningshistorik
Utdelningen är en viktig del av totalavkastningen

Latours utdelningshistorik

Utdelningshistoriken är riktigt fin. Man har haft två utdelningssänkningar i tuffa tider men den långsiktiga trenden pekar helt klart åt rätt håll. Faktum är att man höjt utdelningen med runt 30 000 % sen 1985.

Styrelsen i Investment AB Latour har för avsikt att dela ut erhållna utdelningar från portföljbolagen samt en andel av de helägda dotterbolagens resultat som bedöms rimlig med avseende på bolagens finansiella ställning, investeringsbehov, skattesituation och eventuella förvärv”

– Latours utdelningspolicy enligt hemsidan

Latours utdelningshistorik
Latours utdelningshistorik

Se även mitt inlägg på Instagram om Latour, gör som 1500 andra och följ mig där 🙂

Äger du Latour?

10
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PengabingenSuperLeeds UnitedPertti Alapeura Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Pertti Alapeura
Guest
Pertti Alapeura

Visst äger jag en del Latour men Investor är större i min portfölj

SuperLeeds United
Guest
SuperLeeds United

har latour och kommer behålla för all framtid: totalavkastningen på 1603% på 15 år,eller 24% årsvis är bara fantastiskt, sedan är jag av den åsikten att ett bolag som går starkt år ut och år in slår ett bolag som tex swedbank även om de har högre direktavkastning i %, på 10års-sikt eller längre tror jag t o m det blir mer i kronor i utdelning för tex bolag som latour och nibe, de äter i i utdelning för att till slut passera och då har man fått värdeökningen som den verkliga skillnaden

SuperLeeds United
Guest
SuperLeeds United

var inne på din strategi sida och du är nog den som jag hittat som är närmast mig i strategi, min aktiedepå är exakt som du kan man säga med utdelning, investment och småbolag i den ordningen, har 30 bolag varav 15 är fastighet räknar in dem som utdelare och det är i bolag 50 % av portföljen 6 bolag eller 20% av mina bolag är investment, övriga 9 och 30 är stockpicking i olika brancher som tex tele2, astra, thule, nibe,swedish match,axfood och resurs

SuperLeeds United
Guest
SuperLeeds United

har aldrig räknat just detta, dock har jag som 59 åring räknat vad som krävs varje månad i snitt i ökning i ajtieportföljen för att nå miljonen till 65 ch den summan sjunker för varje månad trots jag sätter in mindre, och även räknat vad jag får till 65 om jag börjar ta ut tjänstepension och privat pensionssparande, där ökr det ju såklart för varje månad jag väntar, jag är ganska kräsen vill nog ha typ 20000kr i månaden som pensionär eller samma summa för att börja ta ut tjänstepension. oops dett svar skulle inte vara under latour utan vad… Read more »

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial