Mål 2020!

Mål 2020!

Vilka är mina mål inför 2020?

Oavsett vad man vill uppnå är det viktigt att sätta mål. Om man vet var man i slutändan vill hamna blir det lättare att bestämma hur man ska ta sig dit.

Ett mål utan en plan är bara en dröm, det är bra att drömma stort men också viktigt att bli konkret och bestämma vad man ska göra för att nå sitt mål. Sätt delmål och när du når dom, fira rejält!

Vad är mitt långsiktiga mål?

För ungefär 10 år sen satte jag upp ett mål, jag ska bli ekonomiskt fri.

  • Fri att arbeta om jag vill men inte måste
  • Fri att bestämma hur jag ska disponera min tid
  • Fri att leva mitt liv på mina villkor

Att spara en stor del av min nettolön och investera på börsen har gjort att jag idag är 57 % ekonomiskt fri. En bra bit på vägen! Som alla bra mål har dock denna långsiktiga satsning flera delmål, ett nytt sådant tillkommer under 2020.

Utdelningsaktier
Ett steg i taget

Utdelningsportföljen!

Jag och fru anka ska för första gången tillsammans göra en satsning på aktiemarknaden. Vi kommer starta en helt ny portfölj där vi gemensamt månadssparar i utdelningsaktier. Då vi står inför ett husbygge har vi haft en stor buffert ifall bygget blir dyrare än beräknat men är nu komfortabla med att det flyter på enligt plan. Vi kommer därför i vår utdelningsmaskin ha 200 000 kr i startkapital.

De portföljer jag har sedan innan kommer inte fyllas på under 2020, däremot kommer utdelning att återinvesteras inom portföljerna. Allt nysparande kommer gå in i den nya utdelningsportföljen.

Fokus i utdelningsportföljen kommer ligga på stabila utdelningsaktier som höjt utdelningen under många år. Då vi är i 30-års åldern kommer vi inte enbart satsa på aktier med hög utdelning utan främst aktier med förutsättning att växa utdelningarna år efter år.

Vad är syftet med utdelningsportföljen?

Syftet är att utdelningsportföljen i framtiden ska täcka samtliga av familjens fasta utgifter. I dagsläget är det svårt att bedöma vad våra fasta utgifter kommer ligga på när vi väl flyttat in i huset, ett flertal uppdateringar om hur långt vi kommit i att täcka våra fasta utgifter kommer dock under året.

Mål 2020

Målen blir därmed:

  • Månadsspara minst 10 000 kr i utdelningsportföljen
  • Nå minst 8000 kr i utdelningar under året i utdelningsportföljen
  • Återinvestera samtliga utdelningar i nya utdelningsaktier
  • Träna minst 2 gånger i veckan

Vilka mål har du inför 2020?

12
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Mikael AslanRobinThe Dividend StorySuperLeeds UnitedPengabingen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Dennis
Guest
Dennis

Hej! Riktigt bra blogg, kommer följa den.

Spännande med utdelningsportföljen, jag gillar tanken på att kunna leva på utdelning.

Mitt mål är att spara 3000 kr per månad och komma igång med aktiesparande.

Tack för inspirationen!

SuperLeeds United
Guest
SuperLeeds United

fortsätta och förfina min aktiedepå så det blir exakt de bolag jag vill ha, är ganska nära det nu. i övrigt träna/springa minst 2 gånger i veckan, 2 utlandsresor,minst 1000kr i utd varje månad minst 15% avkastning inte nödvändigtvis varje år men i snitt över tid

The Dividend Story
Guest
The Dividend Story

Hej!

Fina mål och kul med Utdelningsportfölj 🙂 Jag tror du kommer komma in en bit över 8 000 kr i utdelning med det startkapitalet och månadssparandet 🙂

Ska bli superspännande att följa dig 2020!

Robin
Guest
Robin

Fint mål! Gillar verkligen utdelningsaktier och det finns massor av studier som visar på att stabila utdelningsaktier oftast slår index över tid. Hoppas du kommer redovisa portföljen här när du börjat köpa aktier i den!

Mikael Aslan
Guest
Mikael Aslan

Låter väldigt klokt. Målet 2020 är att få upp min nordeaportfölj från 706k till 730k minst innan 3:e maj då jag fyller 32 år obs kommer från arv . 2. Öka mitt månadssparande från 1500 till 2000 minst.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial