Min Portfölj

utdelningsaktier och investmentbolag

Med fokus på investmentbolag, utdelningsaktier och småbolag.

Jag har 4 olika portföljer. En portfölj som innehåller utdelningsaktier med syftet att täcka familjens fasta utgifter i framtiden. De övriga 3 har fokus på investmentbolag och småbolag.

Information om min utdelningsportfölj som på sikt ska täcka familjens samtliga fasta kostnader finner du här: Utdelningsportföljen

Mina 3 övriga portföljer:

Aktieportföljen “Frihetsfonden”

Frihetsfonden är min äldsta portfölj som främst innehåller investmentbolag samt stabila aktier med en historik av utdelningshöjningar. Här fokuserar jag på en fin totalavkastning men samtidigt en god riskspridning som över tid har levererat en bra riskjusterad avkastning. Över 14 % i årlig avkastning ( CAGR ) de senaste 10 åren. Frihetsfonden är den största av mina fyra portföljer och en stabil grundpelare i min privatekonomi.

Utdelningsaktier

Fondportföljen

Fondportföljen har fyra olika innehav och kombinerar två strategier som historiskt har slagit index; investmentbolag och småbolag. Jag har även breddat med en billig global indexfond samt en spetsfond i form av Core Ny Teknik med två duktiga förvaltare som är värda den lite högre avgiften som en aktivt förvaltad fond innebär. Fördelningen mellan dessa fyra fonder brukar hållas relativt konstant.

Aktiefonder

Investmentbolagsportföljen

Spiltan aktiefond investmentbolag har slagit index 6/7 år. Just investmentbolag som har starka huvudägare, bra riskspridning och ofta handlas till rabatt jämfört med substansvärdet har visat sig överavkasta index på både kort och lång sikt. I denna portfölj har jag likaviktat innehaven vilket jag tror kommer innebära en överavkastning jämfört med Spiltans fond. Jag viktar om denna ett par gånger per år. Den likaviktade investmentbolagsportföljen levererade under 2019 en avkastning på en bit över 50 %

Investmentbolag

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial