Min strategi

Min strategi – Investmentbolag, utdelningsaktier och små kvalitetsbolag

Jag investerar främst i investmentbolag, små kvalitetsbolag samt utdelningsaktier med historik av utdelningshöjningar.

För att undvika växlingsavgifter och dyra courtagekostnader håller jag mig främst till den svenska aktiemarknaden. Jag kan tänka mig att gå utanför om det finns bolag med egenskaper som vi inte har på den svenska börsen. Läs mer om mina portföljer här.

Investmentbolag

Investmentbolag har slagit index på lång sikt och kommer förhoppningsvis göra det även i framtiden. Spiltan aktiefond investmentbolag har slagit index 6 av de 7 senaste åren.

Spiltan aktiefond investmentbolag
Spiltan Aktiefond Investmentbolag vs Avanza Zero senaste 5 åren

Det finns även studier som visar att små bolag överavkastar börsen som helhet. Genom att fokusera på investmentbolag, små kvalitetsbolag samt lönsamma aktier med god historik av utdelningshöjningar har jag god chans att slå index. Läs mer om min utdelningsportfölj som i framtiden ska täcka familjens fasta kostnader här.

Investering i utdelningsaktier

För några år sen var jag en utpräglad utdelningsinvesterare och köpte bara aktier med minst 3 % direktavkastning. Det innebar dock att jag under lång tid missade möjligheten att investera i fantastiska bolag som Latour, Nibe och Balder, de hade ju för låg utdelning. De senaste åren har jag därför fokuserat på totalavkastning med goda resultat.

Går man tillbaka till år 1945 och framåt så finns det ingen 10-års period med negativ avkastning. Eftersom jag är långsiktig i mina investeringar behöver jag inte vara orolig för svängningarna på aktiemarknaden utan kan nyttja dipparna till att köpa fler aktier.

Avkastning borsen
Bilden är hämtad från Nordnetbloggen

När jag går in i ett ny aktie är det alltid med syftet att behålla i minst 10 år vilket ställer väldigt höga krav. Jag spekulerar inte, jag investerar. Tiden är investerarens bästa vän. Är man långsiktig och investerar i bolag med starka ägare och fin historik kan det nästan inte bli fel. Alla kan bli rika på aktier, men man får inte ha bråttom.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial