Mina Portföljer

Mina Portföljer

Här kommer en kort presentation av mina 3 portföljer:

Aktieportföljen “Frihetsfonden”

  • Avkastning i år 42,03 %

Det är min äldsta portfölj och har tyngst totalvikt. Den har levererat bra avkastning över tid. Investmentbolag och fastigheter har bidragit mest till årets fina avkastning.

utdelningsaktier

Fondportföljen

  • Avkastning i år 39,79 %

Fondportföljen består av 4 olika fonder. Jag tror att investmentbolag och små bolag har goda förutsättningar att slå index på sikt.

aktiefonder

Investmentbolagsportföljen

  • Avkastning i år 53,22 %

Spiltan aktiefond investmentbolag har slagit index 6/7 senaste åren. Jag tror att denna investmentbolagsportfölj har möjlighet att leverera ännu bättre avkastning.

investmentbolag

Spiltan aktiefond investmentbolag ska inte vara en del i investmentbolagsportföljen men jag har parkerat pengarna där i väntan på att byta courtageklass hos Nordnet ( det kan bara göras en gång i månaden )

Pengarna som ligger i Spiltan kommer från försäljning av Creades som såg allt för dyr ut med 30% premie mot substansvärdet.

Inom kort kommer jag även starta upp en 4:e portfölj med fokus på utdelningsaktier. Målet med den är att den i framtiden ska täcka samtliga fasta utgifter varje månad. Mer information kommer i ett inlägg längre fram.

I nästa inlägg kommer jag berätta om mer om mitt mål med investeringarna.

Har ni både aktier och fonder?

Vilka mål har ni med era investeringar?

10
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
parRobinPengabingenSuperleeds UnitedDennis Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Dennis
Guest
Dennis

Hej! Kul att läsa din blogg, ser framemot att följa din resa

Superleeds United
Guest
Superleeds United

Inspirerande blogg, så här ser miitt sparande ut, har 26 aktier varav 17 fastighetsbolag:), de går som tåget, de övriga är spridda i olika branscher plus utdelare där jag försöker hitta den jag tror är bäst i varje sektor, några jag har är:resurs, tele2, Axfood, BP, volati pref, american shipping, Investor, Svolder, thule, Swedish Match, sparar inget i fonder privat, har dock ju så klart i PPM och tjänstepension plus gammalt nu vilande privat pensionssparande, mina fonder är D&G småbolag och robur ny teknik i tjänstepension. Och dnb teknologi o robur technology i PPM där har jag sista månaden lagt… Read more »

Robin
Guest
Robin

Hej! Fina portföljer, har en fundering dock – varför väljer du att äga länsförsäkringars globalfond där du betalar för samma index som avanza global, fast dyrare?

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial