Mitt mål

Ekonomisk frihet är mitt mål

Ekonomisk frihet är mitt stora mål. Målet är att ge mig själv möjligheten att välja om jag vill arbeta eller inte. Att kunna disponera min tid och göra de saker som är betydelsefulla för mig. Att bryta mig loss från ekorrhjulets osynliga kedjor för att istället skapa tid och frihet till att göra de saker som betyder något för mig. Inte att göra sånt som tillför värde för min chef eller för mitt företag, utan sånt som tillför värde och energi för mig.

Jag vill inte

  • vara bunden till 40 timmar+ arbetsvecka
  • gå till arbetet när det är mörkt och komma hem när det är mörkt
  • spendera mer vaken tid med kollegor än med min familj
  • Köpa saker jag inte behöver för att imponera på människor jag inte ens bryr mig om

Ekonomisk frihet med aktier

Jag vill bli ekonomiskt fri!

Jag utgår ifrån 4% regeln och är ekonomiskt fri när jag har ett kapital 25x större än mina årliga fasta och rörliga utgifter. Jag kommer behöva ungefär 15 000 kr per månad att leva på vilket innebär 180 000 kr per år. Enligt 4% regeln behöver därför värdet på portföljen uppgå till 4,5 miljoner innan jag är ekonomiskt fri, värdet på bostaden och pensionskapital är inte inräknat här.

Portföljen är just nu värd ungefär 2 600 000 kr vilket innebär att jag är 2 600 000 / 4 500 000 =

ekonomiskt oberoende

57 % Ekonomiskt Fri!

Jag har även ett mål att skapa en utdelningsportfölj som i framtiden ska täcka familjens fasta kostnader. Ett jämnt kassaflöde av aktieutdelningar som rullar in på kontot varje månad och täcker kostnader som vi har för att leva. Mer information om utdelningsportföljen finner ni här: Utdelningsportföljen med fokus på utdelningsaktier

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial