Nytt inköp: Mastercard

Nytt inköp: Mastercard

Idag har jag köpt in en aktie jag haft koll på under en längre tid, Mastercard. Mastercard har idag sänkt sin intäktsprognos för året på grund av Coronaviruset. Man nämner bland annat minskat resande som en orsak och aktien faller med 7 %

Jag har funderat på att plocka in antingen VISA eller Mastercard i portföljen och valet hamnade på Mastercard som har en högre värdering men också högre tillväxt.

Nyckeltal

Omsättning och vinst har utvecklats väldigt starkt och med de starka siffrorna kommer även en hög värdering. Värderingen är dock alltid hög i Mastercard och VISA. Kollar du aktiekursen under längre perioder kan man i princip ta fram linjalen och följa den diagonala utvecklingen.

Om omsättning och vinst fortsätter att stiga kommer antingen värderingen att sjunka eller aktiekursen att gå upp på sikt. Utdelningen är väldigt låg men man delar bara ut runt 18 % av vinsten och har höjt den med runt 20 % per år de senaste åren.

Utvecklingen av kassaflödet är riktigt fint. Kassaflödet kan man sen använda till förvärv, återköp av aktier och aktieutdelningar. Historiskt har företaget varit mycket aktieägarvänligt.

Har ni köpt någon aktie de senaste dagarna?

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PengabingenSuperleeds UnitedLeif Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Leif
Guest
Leif

Har redan lite Mastercard i portföljen sen tidigare men ökar nog om den går ner lite till. Annars har jag mest köpt lite XACT Högutdelande, Investor, Axfood, Latour, Svolder och Hufvudstaden idag och igår. Imorgon blir det nog fler XACT Högutdelande, Investor och Axfood. Kanske lite fastighetsaktier också.

Superleeds United
Guest
Superleeds United

Du är så förståndig:), har inte master card men ser att de ökat 250% på 5 år, kan nog bli en bra resa

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial