Två nya köp i utdelningsportföljen

Två nya köp i utdelningsportföljen

Idag och igår har jag tagit in två nya innehav i utdelningsportföljen. I utdelningsportföljen investerar jag i utdelningsaktier, utdelningsportföljen ska i framtiden täcka familjens fasta utgifter.

Målet för 2020 är att utdelningsportföljen ska ge 8000 kr i utdelning, med tanke på rådande börsnedgång ska jag dock fundera på om målet är för lågt satt.

Att kunna köpa aktier till 20-30 % lägre aktiekurser och återinvestera utdelningarna billigare kommer troligtvis göra att utdelningen för året blir ännu högre. Jag återkommer om detta i ett framtida inlägg.

Man ser att många på aktiemarknaden har panik och har kastat in handduken. På Twitter är det en hel del som har sålt av en del eller hela innehavet och ska köpa billigare på botten.

Jag vet inte var botten är i denna nedgång och jag bryr mig inte heller särskilt mycket. Min strategi är att köpa bra aktier och behålla. Det gäller oavsett om börsen går upp eller ner.

Mår man dåligt av en nedgång på 50 % på börsen ska man inte ha 100 % exponering mot aktier. Själv är jag trygg i min strategi.

SBB – Samhällsbyggnadsbolaget i Norden

SBB är ett relativt nytt bolag inom fastighetssektorn som har växt aggressivt. Man har köpt fastigheter och även köpt upp konkurrenter.

SBB har fokus på samhällsfastigheter, exempelvis byggnader som används av offentliga myndigheter, kommuner eller staten. Kontrakten är på många år och man har på senare tid lyckats få till belåning till väldigt låg ränta.

Med stabila hyresgäster och återkommande intäkter tror jag detta blir en fin investering på sikt. Man har meddelat att man kommer dela ut 0,60 kr per aktie. Aktiekursen står just nu i runt 21 kr vilket ger en direktavkastning på 2,8 %

Aktiekursen i SBB senaste året

Securitas

Securitas är en stabil spelare inom säkerhet som jobbar med att ställa om från en personalintensiv verksamhet till en mer teknikinriktad verksamhet.

Man är en multinationell koncern med inriktning mot säkerhetstjänster, larmövervakning, konsulttjänster och säkerhetsutredningar.

Koncernen har 286 000 anställda i 50 länder i Nordamerika, Europa, Sydamerika, Asien och Afrika.

Här har det varit rena rama slakten senaste månaden
Vinstutvecklingen har varit lite slagig men är på rätt väg

De senaste åren har man gjort fina utdelningshöjningar

Nya inköp i utdelningsportföljen

Från början gjordes en insättning på 200 000 kr och varje månad månadssparar jag och sambon totalt 10 000 kr per månad.

Jag har köpt 800 aktier i SBB och 80 aktier i Securitas. SBB kommer ge 480 kr och Securitas 384 kr i utdelning under 2020.

Den totala utdelningen just nu i utdelningsportföljen uppgår till 6678 kr.

Troligtvis kommer fler inköp göras i utdelningsportföljen inom kort.

Utdelningsportföljen finner ni i länk här

5
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Två MånadslönerPengabingenSuperleeds United Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Superleeds United
Guest
Superleeds United

På sikt kommer det säkert bli en bra affär, har själv sbb de har såklart rasat på sista tiden som allt annat men det kommer vända:) , en fastighet som känns säker med bra direktavkastning och kvartalsutdelning likt sbb är Cibus och de delar ut i slutet på mars, min investringsfilosofi är enkel, satsar 10% av min lön, dock har jag sedan slutet februari slussat in 1600kr extra varje vecka och kommer Fortsätta med det vecka in vecka ut till börsen vänder, var dock medveten att om några månader kommer garanterat en del börsbolag sänka utdelningen eller t o m… Read more »

Två Månadslöner
Guest

Helt rätt köp! Securitas har jag fyllt mycket av. Tycker att alla nyckeltal visar att det är felvärderat om kursen borde stå på minst 140 kr. Ett bra bolag på alla sätt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial