Utdelningsportföljen

Utdelningsportföljen ska täcka familjens fasta kostnader

I utdelningsportföljen investerar jag i utdelningsaktier, utdelningsportföljen ska i framtiden täcka familjens fasta utgifter. Mina övriga 3 portföljer finner ni här.

Visst hade det varit skönt att kunna betala uppvärmning, el, bredband, sophämtning, försäkringar, netflix och allt vad det kan vara med utdelningar som varje månad trillar in från en portfölj av noggrant utvalda utdelningsaktier?

Utdelningsaktier passiva inkomster

Fokus i utdelningsportföljen kommer ligga på stabila utdelningsaktier som höjt utdelningen under många år. Då vi är i 30-års åldern kommer vi inte enbart satsa på aktier med hög utdelning utan främst aktier med förutsättning att växa utdelningarna år efter år.

Portföljen startas 1 januari 2020 med ett kapital på 200 000 kr som under januari kommer investeras i en rad utdelningsaktier. Under året kommer det även månadssparas 10 000 kr i portföljen, all utdelning kommer att återinvesteras i nya utdelningsaktier.

Våra fasta kostnader per månad

Vi kommer under 2020 flytta in i ett nybyggt hus vilket gör att vi i dagsläget inte vet exakt hur de fasta kostnaderna kommer se ut. Vi har dock sett att schablonen ligger på ungefär 3500 kr och det stämmer överens med de svar jag fått på Twitter när jag ställde frågan.

  • Hus schablon 3500 kr ( inkl el, sop, värme, försäkring o.s.v )
  • Ränta 3150 kr
  • Mat* 2500 kr
  • Bredband 239 kr
  • Bilförsäkring 396 kr
  • Barnförsäkring 150 kr
  • Tandförsäkring 140 kr
  • Mobil 200 kr
  • Netflix 89 kr

I kategorin Mat räknas den kostnad vi har för matvaror som vi behöver till vardags. Utöver dessa finns en del saker som godis, läsk och annat onödigt, det räknar vi istället som en rörlig kostnad.

Totala fasta kostnader uppgår därmed till 10364 kr för 2 vuxna och ett barn.

Målet för utdelningsportföljen under 2020 är 8 000 kr i utdelningar under året. Per månad innebär det ett genomsnitt på 667 kr.

8%

Utdelningsportföljen kommer därmed täcka ungefär 7,8 % av de fasta kostnaderna om vi når målet för 2020.

De första inköpen i utdelningsportföljen är:

Aktierna i utdelningsportföljen kommer med nuvarande portfölj under 2020 ge utdelningar på:

8798 kr

Inom kort kommer info om ytterligare inköp till utdelningsportföljen.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial