Xact högutdelande – En fond med utdelning

Xact högutdelande – En fond med utdelning

Idag har den börshandlade fonden Xact högutdelande köpts in till utdelningsportföljen. Det är en börshandlad fond som kan köpas direkt på aktiemarknaden och även har möjlighet att lämna utdelning till aktieägarna.

Smartbeta fond

Det är en så kallad smart beta fond där man har sorterat ut ett antal aktier med hög utdelning och låg volatilitet. Därefter har man viktat dem ganska jämnt vilket ger en bra riskspridning. Smart beta innebär vanligtvis att man har hittat ett antal faktorer som har möjlighet att överavkasta index eller ge en stabilare avkastning och viktat innehavet i fonden utefter det. Xact högutdelande har en årlig avgift på 0,3 %

Varje år genomförs en omviktning av portföljen med samma parametrar som användes när den skapades; låg volatilitet och hög direktavkastning.

Innehav Xact högutdelande

Totalt innehåller fonden 45 innehav i Norden, nedan finner ni de 25 största:

Innehav Xact Hogutdelande

Utdelning Xact högutdelande

Xact högutdelning har funnits i 2 år och delat ut kontantutdelning en gång per år. 2018 var den på 5 kr och 2019 på 5,6 kr. Målet är att distribuera vidare utdelningarna från de underliggande bolagen och att dela ut runt 4 % per år.

Xact har nu även meddelat att man under 2020 kommer dela ut halvårsvis och under 2021 kommer dela ut kvartalsvis, det vill säga 4 gånger per år.

Nytt innehav i utdelningsportföljen

Utdelningsportföljen har som syfte att på sikt täcka samtliga av familjens fasta utgifter, den har ett startkapital på 200 000 kr och under året kommer det månadssparas 10 000 kr.

Jag har idag köpt 80 aktier i Xact högutdelande som baserat på förra årets utdelning på 5,6 kr per aktie ger mig 448 kr i utdelning under 2020. Tillsammans med gårdagens inköp Investor ger utdelningsportföljen nu 708 kr i årlig utdelning, många bäckar små..

Äger ni Xact högutdelande?

7
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
TobiasMackanPengabingenUtdelningsrörmokaren Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Utdelningsrörmokaren
Guest
Utdelningsrörmokaren

Jag tycker om Xact högutd. Tror du att de kommer börja med månadsutdelning?

Mackan
Guest
Mackan

Tycker om denna fond! Den ger riskspridning och kontant utbetalning och utbetalningen kan man köpa fonder bland annat för! Nu får Xact släppa andra intressanta Etf;er!

Tobias
Guest
Tobias

Nybörjarfråga: Hur ställer sig utdelningen mot om aktien har sjunkit mycket, som denna har gjort detta året?

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial